Onder dit tabblad vind je alle aangemaakte recepten. Hier kan je je recepten bewerken of nieuwe recepten aanmaken. Ook kan je onder dit tabblad je marge calculaties bijhouden.
Hoe maak ik een nieuw recept aan?
Een nieuw recept maak aan je door op de plus rechtsboven in je scherm te klikken.
Er opent een nieuw scherm. Hier kan je de Basisgegevens voor je recept invullen. Geef je recept een naam, geef aan voor hoeveel personen het recept is en categoriseer je recept.
Voeg ingrediënten en halffabricaten toe aan je recept. En maak je recept desgewenst af met een foto en werkwijze. Sla je recept op door op het kruis te klikken. Je krijgt nu een totaaloverzicht van je recept te zien.
Hoe bewerk ik mijn recept?
Je kan je recept bewerken door eerst op de drie stippen te klikken en vervolgens op het potlood. (Kaart overzicht)
Of door achter de naam van het recept op het potlood te klikken (Tabel overzicht)
Er opent nu een nieuw scherm met Basisgegevens recept. Hier kan je de gegevens bijwerken of aanpassen. Wanneer je op het kruis klikt sla je je wijzigingen op en opent een nieuw scherm met een totaaloverzicht.
Onder Kostprijscalculatie vind je terug hoe de inkoopprijs van het recept is opgebouwd. Je kan de inkoopgegevens aanpassen door op de naam van het ingrediënt te klikken.
Onder Margecalculatie vind je de verkoopprijs terug en de marge die op het recept toegepast. Je kan de calculatie aanpassen door op het geld-icoontje achter de receptnaam te klikken.
Onder Productoverzicht vind je alle ingrediënten die gebruikt zijn bij dit product. Niet gekoppelde ingrediënten kan je hier direct koppelen aan een product van een van je leveranciers.
Onder Allergenen zijn alle allergenen weergegeven per ingrediënt en halffabricaat. ZIjn de Allergenen onvolledig dan kan je ze hier instellen door op “ allergenen instellen” te klikken.
Hoe maak ik een margecalculatie?
Binnen het tabblad Recepten kan je de marges voor je gerechten aangeven. Dit doe je door op de naam van het recept te klikken en vervolgens rechtsboven in op het geld-icoontje te klikken. Of door onder het kopje Marge calculatie op het geld-icoontje te klikken.
Er opent nu een pop-up die je vraagt een calculatie te selecteren. Selecteer een bestaande calculatie of maak een nieuwe aan door op “Nieuwe kassacode” te klikken.
Elk gerecht heeft een standaard calculatie en daarnaast kan je een aangepast calculatie maken per menukaart.
Wil je een calculatie bewerken klik dan op “toon details”. Heb je de percentages al vastgelegd via de instellingen dan zijn deze reeds ingevuld. Je kunt deze altijd per gerecht aanpassen of zelf invullen.
Binnen de calculatie kan je je verliespercentage weergeven. Je gewenste Brutowinst en het BTW-percentage. Hieruit volgt een voorgestelde verkoopprijs, maar deze zal niet altijd goed overkomen op je kaart. Hierdoor kan je de prijs nog aanpassen. Zet de gewenste prijs vast en je recept is gecalculeerd.
Boven de calculatie kan je aangeven wanneer je een melding wilt ontvangen, wanneer de marge van je calculatie te veel afwijkt.
Sla je berekening op door linksboven in je scherm op het kruis te klikken.
Hoe filter ik mijn recepten?
Via de zijbalk te bereiken via de 3 stippen rechtsboven in je scherm kan je een aantal filters toepassen op je Recepten.
Je kan filteren op categorie of menukaart. En je kan er voor kiezen alle recepten te tonen, alleen recepten te tonen die op een menukaart staan of alleen recepten te tonen die niet op een menukaart staan.
Welke actie kan ik nog meer uitvoeren binnen het tabblad recepten?
Via de zijbalk, bereikbaar via de 3 stippen aan de rechterzijde van je scherm. Kan je het overzicht wijzigen. Je hebt de keuze tussen Tabel en Kaart. Bij Tabel zie je in één oogopslag alle aanwezige informatie. Bij Kaart zie je beperkte informatie, maar worden wel de foto’s getoond.
Via de 3 stippen in je receptkaart kan je:
- Recept verwijderen:
Je kan een recept alleen verwijderen wanneer deze niet voorkomt op een menukaart. - Recept delen:
Je kan je recept delen met andere Menu’s en Recepten gebruikers.
Klik op het delen-icoontje en er opent een nieuw scherm. In dit scherm kan je het e-mailadres van de ontvanger invullen, deze ontvangt dan een mail met een link en kan met deze link jouw recept inladen * in zijn eigen Menu’s en Recepten-omgeving. - Recept printen:
Je kan het recept uitprinten inclusief kostprijscalculatie, productoverzicht en allergenen. - Recept bereidingswijze printen:
Je kan ook alleen de bereidingswijze van het recept printen. - Recept bewerken:
uitgebreid omschreven onder het kopje: “Hoe bewerk ik een product” - Recept kopiëren:
Je kan een recept kopiëren. Zo kan je basisrecept gemakkelijk bewerken naar een ander recept.
* Wat wordt wel en niet geïmporteerd bij het Recept?
- Foto: ja
- Naam Recept: Ja
- Portionering: Ja
- Categorie: Ja
- Allergenen: Nee ivm niet importeren productkoppelingen
- Kostprijscalculatie: Nee ivm niet importeren productkoppelingen
- Werkwijze tekst: Ja
- Ingrediënten: worden wel aangemaakt maar Productkoppelingen worden niet gemaakt
- Halffabricaten: worden wel aangemaakt, conversies worden ook ingevuld maar zullen niet berekend worden
- Margecalculatie: Nee
- Er wordt standaard een nieuwe BC calculatie aangemaakt
- Indien bronlocatie een POS heeft ingevuld zal deze calculatie wel aangemaakt worden maar niet gevuld worden
- Allergenen: nee ivm niet importeren productkoppelingen
- Het recept wordt automatisch aan alle onderliggende locaties gekoppeld mocht deze geïmporteerd worden in een manager.
Opmerkingen
0 opmerkingen
U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.